Neriebi jautiena. Liesa ir geležies turtinga jautiena – tinkamas kepsnių sezono pasirinkimas
Tačiau kaip išsirinkti išties gerą ir kokybišką šios rūšies mėsą ir kokiose prekybos vietose jos pirmiausia ieškoti? Gerą jautieną atpažinti nėra paprasta.

Tam reikia daug patirties bei edukacijos. Visgi renkantis mėsą atspirtimi gali būti vizualinės savybės, kurių pagalba galite atmesti vakarienę sugadinsiantį produktą. Jautiena nuotr.
Peržiūrų skaičius: Vegetarai tvirtina, kad mėsą valgyti ir žalinga, ir amoralu.
Tokia gali būti ir pieninių, ir mėsinių veislių galvijų mėsa, nepriklausomai nuo jų lyties. Jei jautiena tamsoka, visai be riebalų,raumuo nėra didelis, skurdžios ar suglebusios būsenos — tikėtina tai pienui skirtos ir bent vidutinį amžių pasiekusios karvės mėsa.

REKLAMA Jei jautiena tamsi link juodumo, neriebi tačiau raumuo išsivystęs ir didelis — tai gali būti tiek mėsinės, neriebi jautiena pieninės kategorijos jautis, kurio amžius yra virš dviejų metų ir kurio mėsa gali būti kietoka ir rūgštoka.
Nors pakankamai gera gali būti ir mažos dalies pieninių galvijų mėsa, vis tik stabilus aukščiausios kokybės produktas gaunamas iš mėsinių galvijų kategorijos.

Jų mėsa prikaupia daug mineralų, geriau vystosi raumuo bei sukaupiama daugiau riebalų neriebi jautiena raumenų išorėje tiek raumens viduje. Marmuringumu vadinami raumenyje esantys riebalai ir nustato jautienos sara gottfried svorio metimas standartą kuris yra skirtas kepimui. Dėl neriebi jautiena mėsa bus minkštesnė, sultingesnė ir turės geresnes skonines savybes — kepimo metu šie riebalai karamelizuojasi ir neriebi jautiena turtingesnį skonį.
Pačios aukščiausios kokybės, premium klasės jautiena, gaunama iš geriausių mėsinių galvijų, dažniausiai galima įsigyti tik specializuotose neriebi jautiena parduotuvėse.

Vidutinės kategorijos, bet kokybiškai augintosmėsinių galvijų jautienos neriebi jautiena rasti ir turguose. Todėl dauguma jų renkasi realizavimą turguose, kur nereikalaujama įsipareigojimo nuolat tiekti didelius kiekius produkcijos.
